Biologisch Chlorella poeder & Tabletten Kopen 2017-05-30T18:10:33+00:00
Loading...

Werking Chlorella

Tegenwoordig wordt Chlorella veelvuldig toegevoegd aan de dagelijkse voeding. Vooral onder gezondheidsfreaks en mensen die erg bewust bezig zijn met hun voeding en lichaam is Chlorella erg populair. Chlorella zou immers over veel gezonde voedingsstoffen beschikken en daarnaast ook nog eens een ontgiftende werking hebben op het lichaam.

De ontgiftende werking van Chlorella wordt verklaard door de hoeveelheid Chlorofyl die in Chorella zit. Chlorofyl, ook wel bladgroen genoemd, zet koolstofdioxide en water om in koolhydraten en zuurstof.

Naast de ontgiftende werking van Chlorella is de alg ook gewoon een rijke voedsel- en energiebron. Chlorella bevat immers erg veel proteïnen (eiwitten), mineralen, vitamines en voedingsvezels. Wanneer Chlorella gedroogd is bevat het zelfs 55 tot 67 procent aan proteïnen. Dat is ongekend veel.

Vanwege de populariteit is er inmiddels een massaproductie ontstaan van Chlorella. Chlorella wordt voornamelijk in Azië gekweekt in ondiepe en ronde vijvers. Voordat Chlorella kan worden geconsumeerd moet het nog wel eerst gedroogd en verkruimeld worden. Toch zijn de productiekosten erg laag, omdat er enkel licht en water nodig is om de alg te laten groeien. Chlorella is zelfs het meest productieve landbouwproduct ter wereld, omdat per hectare ongeveer 20 tot 30 ton kan worden geproduceerd.

Wat doet Chlorella?

Zoals gezegd is Chlorella een enorme voedingsbron en heeft het een ontgiftende werking. Het bevat omega-3 vetzuren, vitaminen en spoorelementen, waardoor het ook vaak als voedingssupplement wordt gebruikt.

Volgens enkele onderzoeken heeft Chlorella een therapeutische werking. Zo zou het een immuunversterkend effect hebben en dus ook detoxificerend werken.

Daarnaast zijn er ook nog andere toepassingen voor Chlorella. Chlorella bestaat immers voor 40 procent uit olie, waardoor het interessant is voor de verwerking voor biobrandstof uit algen. Verwacht wordt dat er in de toekomst veel energie kan worden opgewekt met biobrandstof uit algen.

Chlorella kopen

Vanwege de vele therapeutische eigenschappen die worden toegedicht aan Chlorella, zijn er steeds meer winkels en webshops die Chlorella verkopen. In deze winkels is Chlorella verkijgbaar als poeder, maar ook in tabletvorm of in capsules. In principe maakt het niet uit hoe je Chlorella tot je neemt, alleen is het voor een menselijk lichaam makkelijker om een poeder te verteren dan bijvoorbeeld een capsule.

Wanneer je besluit om Chlorella te kopen moet je er echter niet vanuit gaan dat je een echt wondermiddel in huis haalt. Hoewel veel mensen claimen dat Chlorella een unieke voedingsbron is die erg gezond is voor de mens, is het slechts een aanvulling op je dagelijkse voeding. Je kunt dus zeker niet leven op enkel smoothies of shakes waar bijvoorbeeld Chlorella-poeder in zit. Zo lang immers nog niet wetenschappelijk is bewezen dat Chlorella bijvoorbeeld voorkomend of genezend werkt, is het verstandig om Chlorella vooral te zien als voedingssupplement. Chlorella als voedingssupplement is handig als je bijvoorbeeld veel sport, omdat er in Chlorella erg veel eiwitten zitten.

Zoals gezegd zijn er vele verkooppunten voor Chlorella. Toch moet je oppassen dat je niet bij de eerste de beste webshop Chlorella koopt. Er zijn namelijk veel websites die claimen dat Chlorella helend of voorkomend werkt bij ernstige ziektes, terwijl dit niet bewezen is. Op basis van deze claims moet je dan ook zeker geen Chlorella kopen. Wanneer je Chorella wilt proberen als voedingssupplement, dan is de website Ochun.shop een aanrader. Op deze betrouwbare website zijn vele superfoods te verkrijgen, waaronder dus ook Chlorella.

Biologisch Chlorella poeder kopen
Biologisch Chlorella tabletten kopen